Leadworks

Leadmanagement onmisbaar bij New Business

Leadmanagement onmisbaar bij New Business

 

Bedrijven zien het belang van leadgeneratie maar realiseren zich niet altijd dat dit een lange termijnstrategie vereist. Er worden via verschillende kanalen leads verzameld waar vervolgens niets mee gebeurt. Leadgeneratie en passief afwachten zijn twee dingen die niet samen gaan. Een goede lead heeft aandacht nodig, moet ‘warm’ gehouden worden. In vaktermen wordt dit ook wel ‘leadnurturing’ genoemd. Om met leadnurturing aan de slag te gaan is een goede database onmisbaar. Bij het beheren van deze leaddatabase is het mogelijk om onderscheid aan te brengen in de urgentie van leads:

 

Marketinglead: een lead waarbij er een aantal kwalificaties in kaart zijn gebracht, denk aan branche, bedrijfsgrootte, geografische ligging etc. Er is nog geen duidelijke koopbehoefte gesignaleerd en leadnurturing is noodzakelijk om deze lead ‘warm’ te houden en koopbehoefte te vergroten.

 

Saleslead: een lead waarbij duidelijk een specifieke koopbehoefte is gebleken. Leadnurturing signaleert deze koopbehoefte, tijd om het salesteam aan het werk te zetten.
Marketingleads zijn in potentie salesleads, maar zonder de juiste aandacht bereiken ze deze status niet. Waardevolle leads moeten daarom inzichtelijk zijn en beheerd worden.

 

Een “Exceletje” met namen en telefoonnummers gaat die klus niet klaren. Een database is dynamisch, mensen en bedrijven zijn altijd in beweging en daarmee ook hun koopbehoefte. De combinatie van de juiste software en sterk databasebeheer helpt u om deze bewegingen in kaart te brengen en altijd op de hoogte te zijn.

 

De juiste software biedt hiervoor de perfecte oplossing:

– Database management (ingebouwd CRM)

– Geautomatiseerd delen van content (denk aan blogs, nieuwsbrieven, whitepapers)

– Beheer online en offline leads

– Verhoogt de conversie: leads worden klanten

– Laat marketing en sales beter samenwerken

– Geeft inzicht in de ROI van de diverse acties

 

In het kort: een leaddatabase van hoge kwaliteit is onmisbaar voor een bedrijf. Wanneer deze door middel van leadnurturing beheerd wordt zijn de marketing activiteiten echt van meerwaarde voor uw salesmensen.

 

Leadgeneratie gaat pas accelereren met goed leadmanagement!

 

Meer weten over marketing automation en het vergroten van uw klantbestand?

Lees hier of bel 070-8505100.