Cases

Marketing automation B2C

Marketing automation B2C

Groei en Bloei is het grootste tuintijdschrift en de landelijke vereniging voor tuinierend Nederland. Een vereniging met meer dan 30.000 leden met een zeer goedbezochte website en een groot aantal zakelijke stakeholders en adverteerders.

Meer >
Marketing automation B2B

Marketing automation B2B

Lancom automatisering levert, implementeert en beheert ICT omgevingen bij het MKB en non-profit organisaties. Leadworks ondersteunt het verkoopteam al jaren met telefonische leadgeneratie en leadnurturing. Inmiddels is het bedrijf gegroeid van 3 medewerkers naar een organisatie met 30 medewerkers.

Meer >
Marktpenetratie

Marktpenetratie

Een landelijk werkend opleidingsinstituut heeft ons gevraagd om meer inzicht te verschaffen in de markt en klantentrouw te genereren. Deze relatie verzorgt al meer dan veertig jaar opleiding, coaching en advies voor de gehele publieke sector. Hierbij vormt de praktijk van de deelnemers de kern van het werk.

Meer >
ICT

ICT

Een wereldwijd opererende ICT dienstverlener had door de crisis te maken met een teruglopend aantal opdrachten. Jarenlang lag de focus puur en alleen op de top-50 bedrijven in Nederland, maar nu waren ze genoodzaakt zich ook te richten op andere doelgroepen.

Meer >
ICT

Telefonische acquisitie

Telefonische acquisitie is ons vak, onze passie. Wij bellen prospects en enthousiasmeren ze voor uw diensten. Onze ervaring is breed, wij zijn actief vóór en binnen een groot aantal branches: in de zakelijke en in de financiële dienstverlening, in de wereld van de ICT en van marketing & communicatie en in de bouwsector. We spreken de taal van uw klant. En we weten hoe we commerciële successen kunnen behalen.

Meer >
ICT

New Business voor advocatenkantoor

Dat zaken doen aan verandering onderhevig is ervaart en erkent een steeds groter groeiende groep advocaten, accountants, fiscalisten maar ook architecten. Kantoren moeten voor een gezonde toekomstbestendige bedrijfsvoering een door de markt gestuurde omslag maken richting meer commercieel denken. Meer profilering, meer acquisitie, maar vooral meer pro-activiteit in het handelen.

Meer >